Loxone

A Loxone egy központosított okosotthon rendszer, mely többféle protokollt kezel. A Loxone direkt okosotthon rendszernek készült azzal a céllal, hogy összefogja a sok különálló okos eszközt és azt egy jól használható felületen tegye elérhetővé. A Loxone alkalmazás elérhető asztali számítógépen, tableten és mobilon is.

Fő egysége a Miniserver, mely alapból rendelkezik digitális és analóg bemenettel, relés és analóg kimenettel. Ezen felül található rajta még Ethernet port és saját Tree névre halgató buszos megoldása. Vezeték nélküli megoldása a Loxone Air, mely külön kiegészítővel érhető el.

Kapható még a Miniserver Go, mely 128 vezeték nélküli Loxone Air eszközt képes kezelni, viszont nem rendelkezik be és kimenetekkel. A Miniserver Go használható önmagában, vagy a Miniserver kiegészítéseként is.

Ezen felül elérhetőek hozzá különböző kiegészítő modulok, mint például dimmer, relé, 1 wire, Dali, DMX, KNX vagy éppen Modbus interfész. A Loxone rendelkezik saját okosdugalj és többfunkciós érintő kapcsoló megoldással is.