FHEM

Az FHEM egy számítógépes program , amely a házban lévő eszközök automatikus vezérlésére használható ( házautomatizálás ). Ez egy Perl - alapú kiszolgálóprogram , amelyet működtető elemek, például világításkapcsolók vagy fűtés automatizált működtetésére, valamint az érzékelők információinak rögzítésére, például szobahőmérséklet vagy páratartalom rögzítésére használnak . Az FHEM a " barátságos otthonautomatizálás és energiamérés " rövidítése .

Windows- , macOS- és Linux - alapú számítógépek használhatók gazdagépként , például egyes NAS -ok, Fritz!Boxok vagy egykártyás számítógépek , például a Raspberry Pi , a BeagleBoard vagy a Cubieboard . Vannak speciálisan FHEM-re készített egylapos számítógépek is, mint például a TuxRadio , amelyek már rendelkeznek beépített rádiós interfésszel.

Az FHEM megfelelő interfész modulokkal (I/O) köti össze az otthoni automatizálási rendszereket és hardveroldali alkatrészeket, amelyek USB -n , hálózaton vagy fedélzeti interfészeken keresztül csatlakoztathatók. Az interfészmodulok gyakorlatilag minden otthonautomatizálásban használt rádióprotokollhoz és kábelinterfészhez támogatottak.

 

Forrás: Wikipédia