ABB-free@home

Az ABB okos otthonokba szánt épületautomatizálási megoldása KNX alapon. Hasonlóan a KNX Easy-hez, itt sincs szükség ETS szoftverre, mivel a rendszer saját programjában az alap konfiguráció könnyen elvégezhető.

A vezetékes vagy vezeték nélküli érzékelőkkel, aktuátorokkal és érzékelő-aktor egységekkel, valamint egy alkalmazáson keresztül konfigurálható és működtethető a rendszer jövőbiztos, és így nagyobb sikert és könnyebb működést biztosít a villanyszerelőknek a végfelhasználók számára – extra erőfeszítés nélkül. Az ABB-free@home másik előnye, hogy központilag – az aktuátorokkal a szekrényszekrényben – vagy decentralizálva, közvetlenül az érzékelők mögé, a szerelődobozban telepíthető. 

A rendszer vezérelhető fali kapcsolóval, hangvezérléssel vagy távolról okostelefonnal, táblagéppel vagy személyi számítógéppel. Legyen szó redőnyről, világításról, fűtésről, légkondicionálásról, ajtókommunikációról vagy háztartási gépekről. Ezenkívül a házban minden funkció automatikusan kezelhető – ütemezés, napnyugta vagy napkelte, hőmérséklet és emberek jelenléte szerint – vagy egy gombnyomással előhívható. És itt a különféle funkciók minden kombinációja lehetséges.